Baptist | Werkspoorfestival | 19 tm 22 april | Utrecht - Werkspoorfestival | 19 tm 22 april | Utrecht

Baptist

De sound van BAPTIST laat zich omschrijven als een mix van akoestische en elektronische elementen die je niet nog niet vaak gehoord hebt. BAPTIST ontstond door twee jongens die niets liever deden dan muziek maken op zolder, en werd groter door het winnen van een muziek-competitie.

Vanaf dat moment is het snel gegaan met Matthijs Koster en Dimitri Opstal. Op 4 januari 2014 brachten ze hun eerste EP ‘For A While’ uit. Het zou de kickstart van BAPTIST blijken te zijn. Met deze introductie van elektronische muziek gemixt met akoestische drums, gitaren en vocalen vulden de twee zalen in Paradiso, Tivoli de Helling, Patronaat en het hoofdpodium van Bevrijdingspop Haarlem.

Op al deze podia hypnotiseerde Baptist het publiek met hun warme, maar energieke live set, bijgestaan door knetterende live visuals. Kort hierna kwam de single ‘Damiaatjes’ — geïnspireerd op de beroemde kerkklokken die luiden op de Grote Markt in Haarlem — en maakten ze remixes voor bands als The Yukon Club en The Peach Kings.

Vandaag de dag is het geluid van BAPTIST uitgegroeid tot een donkerdere, meer volwassen sound. Hun laatste singles ‘Stronger’ en ‘Love Is’ worden gekenmerkt door lage frequenties en rauwe ritmes en zijn beide uitgekomen op het Amsterdamse label Basserk Records. En zo duurt de reis van BAPTIST nog altijd voort...

zaterdag 20 april, 21.45u - 22.30u